twitter
rss

Salam kemerdekaan ...

Selepas terlalui mengilai tudung ariani ...tiba2 sakura mencuba untuk kembali ke zaman tudung bawal ....

Yang terkini adalah aj aka tudung bawal aidijuma

Serius lawa ...simple dan menarik
Dan paling penting mudah nak bentuk tudung ...

Banyak corak dah sakura berjaya rembat ...
Starting beralih arah masa sebelum raya ...
Tapi x sampai 2 bulan sakura dh berjaya kumpul berpuluh corak tudung aj
Gilew plak rasa ...

En hubby geleng kepala jew ...tq syg sebab faham

Tudung ariani ni plak tersenyum menunggu disarung smula ...
Syg jugak tudung2 ni ....
Mau x nyer tudung hubby sponsor kot ....
Yg murah je beli sendiri ...ahahaha boleh cm tu ....

Boleh la sebab semua majlis yg wife kena attend of course la husband yg kna sponsor smua .....

Antara tudung aj yang sakura dh selfie .....
Pssttt : tgk corak bukan nk semak muka ....

Selamat hari raya aidilfitri ...

Tema tahun ni silver wokey ...
Love u syg sanggup beli baju last minit selepas jenuh mencari baju ...

Kat jakel bangi
( jakel buat khas dalam khemah yang sangat selesa )

Berdepan dengan warta bangi ...

Tapi sayangnya pi last minit memang la stok banyak dah habis .... sob...sob...

Tapi sakura sempat rembat baju siti nur haliza collection ...
Price rm210 tapi dia bagi kat sakura rm150 ....
Entahlah ok la kot sebab dalam pantang  mencari baju ..... ngada jer bukan puasa tapi sibuk cari baju raya ehehehe ..

Salam aidilfitri .... maaf zahir batin

Salam syawal ....

Setiap hambanya inginkan tahu kebenaran apabila apa2 terjadi ...

Jika kita ditipu dan tertipu maka kita mesti inginkan kebenaran jelas agar kita tidak tersalah langkah

Sebagai hamba allah kita tidak lari dari hambanya yang lain sering mengambil peluang dan menganiya jiwa kita ....

Dan....
Sebagai hambanya jugak kita ada kelebihan memohon perlindungan dan jelaskan kebenaran ....

Insyaallah dengan doa kita lebih tenang

Doa untuk mencari kebenaran

Bacaan Doa

“Allaahumma arinaa al-haqqa haqqan fanattabi’uhu wa arinaa al-baathila baathilan fanajtanibuhu wa laa taj’al dzaalika mutasyaabihan ‘alainaa fanatba’u al-hawaa”

erti Doa Ketika Mencari Kebenaran

“Ya Allah, tampakkanlah kepada kami yang haq itu benar-benar haq, dan berilah kami hidayah untuk mengikutinya. Dan tampakkanlah yang batil itu benar-benar batil, dan berilah kami keinginan untuk menjauhinya. Janganlah Engkau jadikan hal itu samar sehingga kami mengikuti hawa nafsu. ”

Amin.....ya robbilallamin