twitter
rss-credit for:-
 https://www.facebook.com/#!/pages/Islam-Agama-Ku/175241435949536 - 
just copy n paste ya ........ bukan dari s@kura

untuk kegunaan sakura n sesiapa yang berminat ehehehe ....Ramai ibu bapa selalu lupa untuk menasihati anak-anak ketika anak sedang tidur.

Ini ada satu petua dari ibu saya

...
1. Setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan ya latif ke umbun2 kepalanya sebanyak yg mungkin atau memadai 100 kali.

2. Membaca surah al fatihah 1 kali, alam nasyrah 1 kali

3.Bercakap-cakaplah dengan anak ketika dia sedang tidur dengan menyeru kepada nama penuhnya berbinkan atau berbintikan kepada kita sebagai ibu kandung mereka. Percakapan itu hendaklah berupa nasihat, pujian dan berceritalah tentang perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya percakapan kita kepada anak yg sedang tidur itu sangatlah bekesan kepada jiwa dan rohnya.

4. Apabila kita sedang berbual-bual dengan anak sewaktu dia sedang tidur kita akan lihat matanya bergerak-gerak, walaupun dia sedang tidur.

5. Ayah dan ibu hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita misalnya air yang masih basah di tangan ke muka dan umbun-umbun anak.

Cubalah petua itu dan insya allah kesannya akan anda dapat lihat sendiri.

Pada Ibu yg sedang mengandung

Buat latihan matematik banyak2 untuk membina kekuatan otak
Bile buat latihan metamatik ia akan membuatkan otak kite berpikir ngan cepat/rasional/mempunyai logik yang tinggi.. Dan insyaallah akan membantu dalam mempelajari perkara-perkara yang lain...

0 comments:

Post a Comment