twitter
rss

salam .....

tajuk cam nak makan orang k.....
jari jemari yang laju ni sentiasa gatai nak menghabiskan gaji yang baru check in dalam account...
so bad betul s@kura ......... mana boleh beberlanja mengikut nafsu ...staycool dear ....kawal diri
tarik nafas sedalam-dalamnya .....ehehehehe


berdasarkan semakan gaji yang baru di check in kedalam account telah susut ke RM300
HOI BUAT APA!!!!!! LAJU SANGAT DUIT KO MENGALIR .....

ok fine .....s@kura bayar
bil api
bil air
bil internet
bil telefon
kereta

pastu beli :-
baju kurung 2 pasang
membeli belah di groupon - 3 voucher
blouse + skirt 1 pasang
lain2 lagi

ehehehehe
ish2..ish boros nyer
macam mana la nak menyimpan macam ni ......
(sebenarnya yang lain2 lagi mahal dari semua total bil )

kena tanam sifat menabung .........
nanti bila saat kecemasan baru nak sedar kan ......

tetiba teringat cara kawan sakura menabung ....
sikit2 lama2 jadi bukit....

setiap hari masukkan semua duit seringgit kedalam tabung ..
hebat gak cara ni kan ......

kaedah yang cute hehehehe .......

kalau lah sakura x berubah gaji RM10,000 pun x cukup sebab sentiasa nk menghabiskan duit ....

-motivasi jiwa.....mental....dan fizikal-
sekian ,


nota kaki :
#pinjam notebook en.suami .



kerisauan kes di lahad datu .....


semporna ,sabah

siapa x risau tu sakura mmg x faham kenapa .....

selepas kematian 10 anggota keselamatan menimbulkan rasa kesian pada mereka yang kehilangan anggota keluarga ....


tidak dapat dibayangkan andai kita yang rasa ....
allah maha mengetahui dengan setiap kejadian ....

semoga allah sentiasa melindungi anggota keselamatan yang berusaha untuk mempertahankan kedaulatan negara Malaysia ......

banyak berita didada akhbar menceritakan isu ini ....
semoga semua rakyat malaysia sentiasa mendoakan mereka agar selamat dan dilimpahi keberkatan dalam menjalankan tugas .....

kita hanya duduk dan berdoa tapi anggota keselamatan berjuang dan mempertaruhkan nyawa .....

semoga hal ni x akan berterusan seperti kes di syria ....



Kini permohonan untuk kemasukkan ke IPTA DAN POLITEKNIK telah dibuka
so apa lagi mari war2 kan ....

sakura teringat pada adik sakura yang terlepas masa untuk permohonan ni
tapi alhamdulillah surat rayuan permohona diterima oleh kementerian ...
cumanya kalau bernasib baik dapat la kalau x tunggulah lagi permohonan dibuka .....

ni link untuk permohonan

-----> http://upu.mohe.gov.my


jangan lupa beli no pin dulu di BSN .............


Belajar benda baru untuk tambah pengetahuan ........

ok sekarang ni sakura teringin nak tahu apa maksud extension tubes ........

selepas mengkaji ...menyelidik ....stalker blog photographer yang terror ...

maka ini adalah maksudnya sebelum tu sakura remind kat sesiapa dah power tak payah nk terhegeh-hegeh baca k...
buek malu den jor ........coz this is for dumb ekekekeke  .......

extension tubes ni digunakan untuk amik gambar yang kecil agar nampak lebih jelas .....

sakura hanya nak tangkap benda ni yang manual jer...

dia ada 2 jenis yg auto dan manual ....

biasalah yang manual ni murah tp kena adjust sendiri la ehehehe
ni contoh gambar dia s@kura search kat google

kalau yang manual mmg murah la just around RM50 .
kalau pandai search leh dpt dalam RM35


apa kata nnt pas beli try snap gambar semut ker ...... 
nanti kalau dh dpt barang ni s@kura test n kongsi kat sini ....



- ada komen silakan -
- mari berkongsi ilmu nnt allah tambah ilmu lain -




-credit for:-
 https://www.facebook.com/#!/pages/Islam-Agama-Ku/175241435949536 - 
just copy n paste ya ........ bukan dari s@kura

untuk kegunaan sakura n sesiapa yang berminat ehehehe ....



Ramai ibu bapa selalu lupa untuk menasihati anak-anak ketika anak sedang tidur.

Ini ada satu petua dari ibu saya

...
1. Setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan ya latif ke umbun2 kepalanya sebanyak yg mungkin atau memadai 100 kali.

2. Membaca surah al fatihah 1 kali, alam nasyrah 1 kali

3.Bercakap-cakaplah dengan anak ketika dia sedang tidur dengan menyeru kepada nama penuhnya berbinkan atau berbintikan kepada kita sebagai ibu kandung mereka. Percakapan itu hendaklah berupa nasihat, pujian dan berceritalah tentang perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya percakapan kita kepada anak yg sedang tidur itu sangatlah bekesan kepada jiwa dan rohnya.

4. Apabila kita sedang berbual-bual dengan anak sewaktu dia sedang tidur kita akan lihat matanya bergerak-gerak, walaupun dia sedang tidur.

5. Ayah dan ibu hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita misalnya air yang masih basah di tangan ke muka dan umbun-umbun anak.

Cubalah petua itu dan insya allah kesannya akan anda dapat lihat sendiri.

Pada Ibu yg sedang mengandung

Buat latihan matematik banyak2 untuk membina kekuatan otak
Bile buat latihan metamatik ia akan membuatkan otak kite berpikir ngan cepat/rasional/mempunyai logik yang tinggi.. Dan insyaallah akan membantu dalam mempelajari perkara-perkara yang lain...

we in da house



haiqal with awatif together


aktiviti diwaktu petang kami berdua


kami suka tangkap gambar......


sama2 pipi tembam


argggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Andai ini adalah perjuanganmu kami relakan

wahai perwira yang kami sanjungi kau lah suami kaulah bapa 
pemergiaanmu menyentuh jiwa kami 
namun kami harus lepaskan dirimu untuk 
mempertahankan nusa ,bangsa dan negara

inilah saat yang ditunggu oleh perwira yang bergelar tentera
kami juga seperti wanita lain inginkan suami disisi 

namun pada saat diijabkabulkan kami dah berjanji untuk memahami tugasmu

semoga isu ini berakhir dengan cepat 

kami sentiasa doakan yang terbaik 

kami tetap nantikan disini ............



KHAS BUAT :  KAPTEN HAFIZ

ayat pesanan dan sindiran 


ayat diatas menerangkan bahawa jika anda inginkan orang hormat dengan anda maka tunjukkanlah melalui adab bukan rupa sahaja .....

jika muka x berapa cantik pun kalau ada adab dan sopan santun pastinya 
orang lain lebih hormat dan secara tidak langsung akan tetap kelihatan cantik

wah gitu ........

ingatan untuk diri sendiri 

- tapi setiap ciptaan allah tetap cantik kan -