twitter
rss


salam hormat dan salam 1 malaysia ...hari ni sakura nak bercerita pasal percutian kami di pantai air papan ....

alkisahnya berkenaan tempat tinggal sementara ....

ok sepanjang sebulan sebelum kenduri adik sakura n mak tersayang berusaha cari tempat percutian selepas ke kenduri adik sakura ....

kami membilang keluarga yang akan menyertai program ni ewah program la sangat ekekeke

kira semuanya 5 keluarga ...dan 2 keluarga kecik ahahahaha sakura n along emi
cari punya cari jumpalah air papan chalet .....

dan sakura kaji punya kaji harga nya yg mantap (murah) dan tempat yg selesa

ok kitaorang trus buat booking dengan separuh harga ......iaitu RM500 kenapa mahal kan sebab booking 4
chalet dan 1 homestay tu yang nampak mahal ...kalau sorang mestilah murah .....
chalet paling mahal RM160.......



ni resit yang di keluarkan




ruangan homestay jadi main untuk berkumpul ....
sebelah tu chalet RM160 .....



Ni pintu gerbang sebelum masuk ke kawasan chalet ....
lintas jalan ada chalet (geng dia juga air papan chalet)
then pantai.....



ruang tamu homestay
ada tv + astro + sofa



ni chalet yang bahagian depan ...chalet ni just chalet papan yg kami duk tu chalet batu
ehehehehe


ni dari ruang tamu nk ke bilik .....



ruang makan dan masak...
ada peti ais lagi


2 bilik air x payah nk rebut2



kawasan tengah bilik (sila abaikan betapa sepahnya katil tersebut ...ini disebabkan sepupu kecil sakura yg syok duk sini )


ada 2 katil besar dan 1 katil single
ada 2 bilik lagi ...dalam setiap bilik ada 2 katil besar lagi .....
so semuanya ada 6 katil besar dan 1 katil single .......
ala gambar untuk chalet x amik coz sakura duk homestay hihihi ......
kalau chalet RM160  ada 2 katil besar dan 1 katil single
yg pasti semua ada aircond ...........

salam .....

selepas keseronokan melanda semasa di TC aka Teluk Cempedak

sakura dan suami menyambung kegembiraan ke Felda nitar bagi meraikan majlis perkahwinan adik sakura di sebelah lelaki pula......

jom layan gambar

berikut adalah hasil daripada bakat sakura (ya kan je la walaupun gambar x der kualiti photographer lg wakakaka)



anis dan fendi in blue color
sweet sgt uooolllls


di sekitar majlis di felda nitar
ok tgk ayam yg tergolek-golek tu
memang superb gilew rasanya ....



hiasan meja ehehe simple dan menarik
pink color


ni la kami semua
tqvm ...syg uoollls


sakura test guna flower as subject bukan bride as subject ekekeke

ok done jom ke mersing ...
air papan beach resort....


let's goo!!!!!!!!!!!!!!

salam
backdated story ...tp still nk cerita untuk simpanan sendiri ewah!!!!!!!

tarikh berlangsung pada  30 November 2012 (majlis sebelah perempuan) dan
10 Februari 2013 (majlis sebelah lelaki) ....
alhamdulillah segalanya selesai dengan lancar .

TAHNIAH ANIS DAN FENDY
SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT DAN BAHAGIA SELAMANYA .....

untuk tatapan adik ku .....
hasil gambar yang dicapture macam2 tangan .....
sampai x tau mana 1 org yang amik gambar wakakakaka ....
sila la layan gambar yang terpilih ......


hantaran mereka ....


sakura n adik



merah ang......ekekeke


menunggu si DIA....
ewahhhhh.....


keluarga yang sporting in red color ....

tqvm uooollllsss ....



anis dan fendi at bridal bed




yes ........ i did it ....


watermark yang sakura berjaya buat ....

x susah .....



bagaimana ?
  1. Klik new then choose transparent


2. Tulis la apa2 or design watermark
3. then using crop ...potong ikut saiz yang diingini
4. pilih pada define brush preset .....

habis....


dh ok mudah jer


Berjimba di Teluk Cempedak .

Alkisah tahun melawat malaysia ......

ahahaha sakura berjalan sakan tahun ni .....bersama baby tersyg haiqal bam...bam...

lepas en suami selesai operasi ...kami dh tetapkan akan kenduri sahabat suami sakura .....

IKLAN ----------->

Selamat Pengantin Baru kepada AIIN & KAPT SHAFIQ

SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT ............

TAMAT IKLAN ---------->

Pada 8hb sakura bertolak ke Kuantan dengan en suami dan my baby

bergerak pada jam 6.30 ptg .......selepas balik kerja .......

letih ooowwww ....balik dari kerja terus kemas barang bagai ...
risau tertinggal barang si kecik ni

list barang untuk bawak baby travel

botol susu
pampers (1hari = 5pcs)
baju (1 hari = 4 pcs )
puting
wet tisu
alatan mandi + minyak telon + vicks(haiqal selesema)
ubat-ubatan
tuala
air masak
nestum
air panas
sapu tangan
selimut + sehelai napkin (standby kalau panas blh tutup tingkap)
1 / 2 pcs mainan

ok selesai barang sikecik ... sakura lega ...

kalau brg umi ngan papa x per ok jer ....

ahahahahaha

sampai disana try search hotel .....
lastly dapat hotel

Grand Continental Kuantan Hotel 
Jalan Gambut, Bandar Kuantan, Kuantan, Malaysia 25000

harga : RM125 dapat breakfast(2 person)

(murah dan puas hati )

ok ni sempat snap si bam..bam dalam bilik ihihihi




selepas tamat acara sworbarrel kami terus ke teluk cempedak

sampai disana tangan sakura gatai sangat nk cuba bakat menggunakan DLSR ...yeay..yeay...


my husband n my bam..bam

love uoollls


my lovely friends

syura n diba

pemandangan teluk cempedak
rugi kalau x pernah datang sini

kedai2 yang ada disitu


1 happy family




sakura n diba
with aulia

(sila abaikan insan dibelakang itu)
ehehehehe ....

---------selesai makan angin disana ------------------

next lokasi

air papan mersing

i'm coming


backdated sorry ....

sakura want DLSR !!!!!!!!!!!!!!!!!

cita2 sekian lama .......harapan tetap harapan

banding punya banding

nikon vs canon

siapa menang .......





kaji punya kaji lastly sakura tangkap

canon D650

apa lagi tangan duk gatai menangkap gambar la ehehehe .....