twitter
rss

oleh kerana ekonomi sakura kini kian stabil ...

sakura terpaksa memikirkan sesuatu supaya ia akan stabil sampai bila-bila.
KAT SINI sakura nak berkongsi hasil kajian dan pengamatan .........
tapi macam mana ......????????

so sakura berfikir untuk buat investment ......perlaburan yang sakura nampak macam best

1. melabur di koperasi tentera
2. melabur di koperasi felda
3. melabur di asb
4. melabur di asm
5. melabur emas

so item ni bukan simply nk buat ok kena ada kebenaran dan syarat2 tertentu .....

1. koperasi tentera mestilah anda salah seorang anggota tentera or kerja dengan MINDEF kan so ........ni kerja suami sakura la ........
- kalau mana2 kawan yang baru join tentera n nak tolak gaji utk koperasi tentera sila lah tolak bebnyak sikit keuntungan selepas tu pasti terserlah .......en suami dh kena bebel sebab tolak RM50 jer aduhai ...dh tau koperasi ni yg ada pulangan hebat jugak .

2. koperasi felda ....yg ni aduhai sakura lupakan je la sebab x ada kena mengena ....huhuhuhu bebai koperasi felda.........kalau dh bukak utk org awam sakura nak ...untung la anak felda ehehehehe .... ;)

3. asb ......perlaburan standard ....semua orang mula berjinak-jinak dengan asb ....tapi mmg x dinafikan pulangan nya x segempak koperasi diatas...tapi bolehlah nk invest jugak ....chewahhhhh ........eh lupa kalau rugi kerajaan akan tanggung kerugiaannya ........uoollsss leh amik duit mcm biasa ....

4. asm ....wah ini sangat untung tapi berjaga-jaga kalau rugi uoollls tanggung ok ....... tapi takat ni x pernah pun rugi ........hohohoho ......

5. melabur emas ni antara pilihan sakura ok ......emas sedang naik ........untuk turun ada kemungkinan la kot tapi x banyak ....yg ni lebih baik rujuk dengan pihak tertentu untuk kepastiaan .........

so mulakan perlaburan untuk masa depan ......
kalau x banyak pun x per asal ada ........
sikit-sikit lama-lama jadi bukit .......

----yg islam tu jangan lupa buat simpanan untuk tabung haji jugak-----


3 comments:

  1. kalu keje kat mindef pun boleh?wah, kna mintak tukar gi mindef ni.

  1. jom pi tukar ke MINDEF reramai k

  1. baru perasan ayat "oleh kerana ekonomi sakura kini kian stabil ..."

Post a Comment