twitter
rss

oleh kerana ekonomi sakura kini kian stabil ...

sakura terpaksa memikirkan sesuatu supaya ia akan stabil sampai bila-bila.
KAT SINI sakura nak berkongsi hasil kajian dan pengamatan .........
tapi macam mana ......????????

so sakura berfikir untuk buat investment ......perlaburan yang sakura nampak macam best

1. melabur di koperasi tentera
2. melabur di koperasi felda
3. melabur di asb
4. melabur di asm
5. melabur emas

so item ni bukan simply nk buat ok kena ada kebenaran dan syarat2 tertentu .....

1. koperasi tentera mestilah anda salah seorang anggota tentera or kerja dengan MINDEF kan so ........ni kerja suami sakura la ........
- kalau mana2 kawan yang baru join tentera n nak tolak gaji utk koperasi tentera sila lah tolak bebnyak sikit keuntungan selepas tu pasti terserlah .......en suami dh kena bebel sebab tolak RM50 jer aduhai ...dh tau koperasi ni yg ada pulangan hebat jugak .

2. koperasi felda ....yg ni aduhai sakura lupakan je la sebab x ada kena mengena ....huhuhuhu bebai koperasi felda.........kalau dh bukak utk org awam sakura nak ...untung la anak felda ehehehehe .... ;)

3. asb ......perlaburan standard ....semua orang mula berjinak-jinak dengan asb ....tapi mmg x dinafikan pulangan nya x segempak koperasi diatas...tapi bolehlah nk invest jugak ....chewahhhhh ........eh lupa kalau rugi kerajaan akan tanggung kerugiaannya ........uoollsss leh amik duit mcm biasa ....

4. asm ....wah ini sangat untung tapi berjaga-jaga kalau rugi uoollls tanggung ok ....... tapi takat ni x pernah pun rugi ........hohohoho ......

5. melabur emas ni antara pilihan sakura ok ......emas sedang naik ........untuk turun ada kemungkinan la kot tapi x banyak ....yg ni lebih baik rujuk dengan pihak tertentu untuk kepastiaan .........

so mulakan perlaburan untuk masa depan ......
kalau x banyak pun x per asal ada ........
sikit-sikit lama-lama jadi bukit .......

----yg islam tu jangan lupa buat simpanan untuk tabung haji jugak-----


kenduri haiqal telah berlangsung pada 25 November 2012

di Ampang , Selangor .......

alhamdulillah akhirnya selesai sudah majlis kenduri aqiqah ....
bertungkus lumus sakura menyediakan apa yg termampu sampai termimpi -mimpi nak selesaikan kerja ......
wow hebat sungguh tugasan yang perlu dibuat ahahaha......

ok ni sticker untuk sampul surat


ni pulak kad jemputannya  (ni pun copy from google image) ......
x cantik pun ....sakura wat ala kadar ....
n
asal ada jer .....

sorry ya anak umi ....


antara item yang sakura kena sediakan untuk doorgift (untuk idea kekawan la kalau nk wat kenduri anak pulak)

  1. beg kertas
  2. botol kaca + gula2
  3. air mineral (botol comei tu)
  4. coklat
  5. kerepek
  6. yassin
  7. pemplat kecil (selawat)
lepas tu mak mertua sakura add on
- tupperware

mak sakura add on
-bunga telur


gambar diupload kemudian wokey .....

Cerita lama yang baru nak update  24 Oktober 2012

Semangat tul s@kura nak jumpa dengan idola sakura ni ....dan sangat bersemangat mendengar ucapan dan penyampaian semua maklumat beliau dapat la snap gambar .......

bagi sakura beliau merupakan pemimpin yang hebat , berpandangan jauh dan berpengetahuan tinggi ....

beliau banyak memberi saranan kepada kami untuk jadikan membaca amalan harian ....

kehidupan beliau dipenuhi dengan membaca selain menguruskan negara pada ketika dahulu .....




walaupun usia makin meningkat tun masih bergiat aktif ....
tabik la ........memang hebat insan bernama Tun Mahathir
idea dan pandangan beliau sangat bermutu bukan mcm sesetengah individu yg suka ckp mcm tin kosong ....
eh...eh...dh tersasar....
melalui komen beliau sebagai pemimpin .......
kita perlu tegas melakukan sesuatu walaupun dapat tentangan kesannya terbentanglah putrajaya sekarang ni


rupanya sangat ramai yg meminati kebolehan dan kelebihan beliau ....
bukan melayu sahaja cina , india dll ....
pada masa tersebut semua mengambil peluang untuk bercakap dengan beliau ...
siap ada berebut microphone utk bercakap dan bertanya soalan .....

sakura teringin tapi masih tidak mempunyai kekuatan untuk bercakap dengan ribuan penonton ......


nota kaki :
rilek jer beliau berdiri lama ....... siap ada kerusi untuk duduk tapi semangat dan kekuatan beliau masih mampu berdiri sepanjang penyampaian beliau .............


~ hazrul ♥ s@kura ♥ haiqal ~