twitter
rss

wah berita opiz mak nk hantar mak pergi indonesia ......
hmmmmm dan2 nk hantar kan setelah 20 tahun mak ku menabur bakti pada company .

ni mesti sebab nk behenti nk pujuk la tu kan wakakakaka .

x pe la mak pi la tengok negara orang walaupun untuk bekerja .

mak ni orang yang jarang berjalan selain dalam malaysia . ni peluang dia naik flight utk penerbangan antarabangsa.

komen setelah balik dari yogyakarta.

orang sana semua baik2
mereka bawak kereta sangatlah berkhemah x akan lebih dari 80 km/jam
cuma pesanan dari egen sana berhati2 kat cni byk penyeluk saku.
mak interview operator tapi org yg datang hebat2 setakat soalan matematik pejam mata je jawab .
mak shopping beli mcm2 aloh2 kira jumlah belanja n convert ke RM rupanya baru habiskan RM35 . adui baru mak menyesal tau shopping lebih skit .tktlah dgr duit masa nk byr ribu riban bagai.

last sekali komen mak best lah tp kalau pi ngan anak2 mak lagi best .

.....................

ok kalau ada rezeki kita pi ya mak amin ............

:-)


pengasuh baby syg

 Alhamdulillah syukur........

Lastly ada jugak pengasuh muhammad haiqal.

Owwwww putrajaya bandar orang bekerja susahnya nk dapat pengasuh lagi2 yang bagus. Fully criteria as babysitter.

 Tampal sana tempek sini...... Iklan Saya memerlukan pengasuh untuk bayi bla.....bla...bla....

Demi anak ku umi jual no handphone umi ke masyakat putrajaya. 

» »

 » » »

 Tit.....tit bunyi msg handphone Pampers murah terus dari kilang bla.....bla....bla.... Aduihai dan2 hangpa bg mesej bagai nak promote. Ala  nk cari pengasuh bukan pampers murah Senyum je la kan.....

 Tip2 untuk mencari pengasuh di kawasan putrajaya.

 U olls just iklankan di web majalah.com Coz pengasuh ramai yang check latest iklan nk cr babysitter. Mesti ada kes cm sakura tampal n tempek kat lif bagai.

 Hopefully korang berjaya.


From .

wah kisah anakku baby haiqal.

 Baby haiqal yang debab cinta hati sakura ni ada masalah kulit yang sangat sensitif.

 Hihihi kenapa x ikut kulit papa yg sangat tahan lasak tu.

Kenapa ikut kulit umi ni hiiii....... Mula2 sakura dah beli produk johnson tapi haiqal x tahan jugak. Naik bintik2 merah semacam ruam. Dan haiqal selalu tergaru-garu
terutama dimuka dia smpai merah2. Dah tu kakak ipar suh pkai sabun ni............




 ----------- >



mak aihhhh sabun nyer makan puluhan ringgit ala syg umi ni very sensitif hokey

tp sabun ni mmg bagus untuk baby .

satu kotak around RM80 - RM90

ni description produk 


alhamdulillah selesai sudah acara pantang selepas bersalin ni hua........ Macam yang terpaksa sakura harungi. Urat putus dh pasti asyik pelupa jer. Ni sakura dh mula berkemas nk masuk rumah semula...... Banyak barang yang perlu dikemas lalalalalala......... Tapi mak sakura pesan suruh clearkan rumah tu hehehehe faham x? Clearkan maksudnya bersihkan secara islam ye la nak bawak baby masuk rumah tu kan. Sakura pun mencar kaedah dan cara dalam islam unruk memasuki rumah yang lama ditinggalkan. Berikut disertakan cara nya : 1. AzanMelaungkan azan ketika pertama kali masuk opis/umah baru. Ia juga baik bg bangunan yg telah lama ditinggalkan dan tidak dihuni oleh saper2...Dalam sebuah hadis, Rasulullah s.a.w. pernah memberitahu bahawa sekiranya sesebuah bangunan (premis/umah) itu terlalu lama dikosongkan (tanpa penghuni) ianya akan dimasuki sejenis makhluk halus (jin yg dikenali sbgai Al-'Ammar) yg suka tinggal di umah yg tidak berpenghuni. 2. membaca surah Al-BaqarahSebuah hadis yg diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a., Rasululuuah s.a.w. bersabda yg bermaksud;"jgn lah kamu jadikan rumahmu spt kubur (hanya utk tidur), sesungguhnya syaitan akan lari dari rumah yang dibacakan Surah Al-Baqarah." 3. Banyakkan solat dan membaca Al-QuranDlm sebuah hadis lain pula, Rasulullah s.a.w. juga menggalakkan agar kita memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran di dalam rumah atau bangunan yang baru diduduki. Baginda bersabda yg bermaksud;"Sinarilah rumahmu dengan memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran." (hadis riwayat Al-Baihaqi) 4. Baca Surah yassin, Al-Fatihah dan Al-IkhlasAmalkan membaca surah Yassin setiap malam terutamanya tujuh malam pertama anda menduduki rumah atau bangunan. Baca juga surah Al-Fatihah sebanyak satu kali, surah Al-Ikhlas 3 kali, elawat ke atas nabi senayak 7 kali, ayat Kursi sekali, tetapi di ayat terakhir bacalah sebanyak 7 kali. 5. Pagar rumah cara Islam.Perbuatan memagar rumah dengan menanam atau menggantung sesuatu di penjuru atau sudut2 tertentu di rumah atau bangunan yg diduduki dgn kepercayaan bhw benda tersebut akan menjaga dan memelihara keselamatan penghuninya adalah perbuatan yang bertentangan di sisi Islam. Bgmanapu ada cara yg dibolehkan dan digalakkan mengikut ajaran Islam. Caranya dengan 'memagar rumah' dengan merenjis air yassin di sekeliling rumah. Ikut panduan berikut; ambil air kemudian baca surah Al-Fatihah, ayat Kursi, Surah 3 Kul (Al-Ikhlas, Al-Falaq dan Al-Nas). kemudian tiup ke dalam air tersebut perlahan2 hingga habis nafas. Setelah itu, jirus dan renjiskan air tersebut ke setiap penjuru rumah dengan mulai dengan penjuru yg terletak di sebelah kanan dan penjuru seterusnya mengikut arah berlawanan jarum jam.walahualam Insyaallah kita buat yang mampu. Beboi..............

Saya nak mencari pengasuh untuk menjaga bby haiqal. Lokasi di putrajaya. Sesiapa ada maklumat atau boleh mengasuh anak saya sila maklumkan atau sms saya di nombor 0137233832 Nanti saya call semula. Nombor ni x blh call sebab dari galaxy tab. :-) Tarikh start mengasuh 1 oktober 2012. Umur anak : 3 bulan.

s@kura............... Nak bebrbicara berkenaan individu yang pelik tetapi benar. Benar yang sebenar nya ok......... Pernah tak jumpa individu yang selalu mendabik dada. Berbangga diri., menunjukkan dia bagus, the best, hebat. Seriously sakura pernah jumpa individu macam ni, Perlukah, wajibkah, haruskah Sikap bergini............ Allah beri rezeki pada semua hambanya. Kenapa perlu nak menujukka kehebatannya yg x berapa nk hebat tu. Eh termarah pulak...... Oppppssss sorry sabar ya sakura......... Hihihi masalahnya malas nk jumpa orang mcm ni tp asyik terpaksa nk jumpa. Hello pakai sk11 pun nk menunjuk ker...... Org ln pakai lama x over mcm u pun wakakaka....... Pakai handphone canggih pun perlu ker keluarkan dari beg 20x walaupun x berdering, Sambil bermain dengan touch screen tu. Lg kelakar bila tgk macam batak pun ada. Ahak....... Kesian mesti tak pernah guna gadget canggih ni tu yang over gilew...... Heeeeee.......... Sian awak penat nak bercerita kehebatan keluarga awak Walhal semua orang tak peduli bahkan makin menyampah ok. Semua org x suka nk hadap awak sebab sikap kebanggaan awak X pe la semoga awak berubah dan sentiasa berfikir kelebihan mendabik dada, Insyaallah negatif nya lebih jelas dari positif. Sekian celoteh saya hiiiiiii, Semoga jadi peringatan pada sakura sendiri. :-)

sebelum balik kampung hari raya kedua hari tu ,
saya dan suami tercinta decide nak beli car seat,

wah kaya kooo senah beli car seat masa nak sambut raya ......
alhamdulillah rezeki allah untuk haiqal .

dan2 PM umum kakitangan kerajaan dapat bonus ....
st
terima kasih PM bermurah hati membantu kami .......

guna duit tu la menghabiskan duit beli car seat dan stroller .

ahahahaha mula2 mencari di manjaku ,bangi

pastu husband nak try tengok2 kat carefour ,
 kemudian buat keputusan beli kat manjaku jer .....

ye la banyak pilihan senang nak buat keputusan ,
 masa ni dalam pantang so x blh nk jalan sgt ....
agak limited pejalanan .........

berani kan kang kalau bentan baru padan muka.

ni dalam kategori terpaksa sesangat

tapi x berjaya beli jugak ahaha sebab x tau baby haiqal ni selesa or tak dengan car seat tu ......

next day tu  datang plak bawak baby haiqal ngan atuk mak dia hihihihihi.......

letak jer dalam car seat bantai tidur dak comei ni



selesa sangat la tu .......

tapi bukan letak kosong macam tu 

we all tambah dengan tilam ngan batal sampai jadi macam ni 

mcm apa tah car seat tu jadi hihihihi ....

baby kan so mmg kna bagi dia btl2 selesa 
sebab perjalanan jauh

tapiiiiiiiiiii........

sekejap jer dia nak duk pastu dia meraung, erm lastly letak tilam tebal2 jer dia tidur lena........


raya......raya.....

tahun yang gembira .......
allah beri peluang saya beraya sebagai seorang anak, menantu, isteri dan ibu ......

terima kasih allah .

wahai anakku tahun ni umi bertuah ada awak .

beraya dgn anak dan suami.


my family

ni dgn my whole family yahooo,kami gembira


salam aidilfitri buat semua......
2012

doktor maklum kan bahawa saya dan rakan sebilik akan di induce pada pukul 12 malam ...
wah kenapa malam sangat ya terkejut tau .... tapi rakan sebilik x sempat diinduce
terus dibawa ke labour room ... s@kura stay di bilik sampai esok pagi sesorang ..... malam tu s@kura dah tak tahan menahan sakit selepas di beri induce tablet ...
terus panggil doktor .... doktor datang check pada pukul 6.30 pagi tambah lagi 1 induce ....
sakitnya tuhan saja yang tahu .... lagi2 doktor yang kasar kan ...
en suami datang pagi tu nak jenguk s@kura ....
mmg husband x cukup tido memikirkan isterinya nak menempuh kesakitan nnt ...
terima kasih suami ....

pukul 11 nurse datang dan doktor check lagi brapa cm yang dah terbuka ...

doktor kata 3 cm .....
ok tolak labour room ....

masukkan ubat untuk membuang ...

wah ...terus mencari tandas ....
berlari x cukup tanah rasanya ...

selesai ..........

nurse dtg nak bawa ke labour room ...

takut dah sangat time ni .......
badan s@kura panas sgt ....
nurse kata demam ....

diorang pun mandikan s@kura dengan cara lap2 jer ....wah sejuk smpai gigil rasanya ....

cucuk lagi drip utk induce ....time ni s@kura rasa kesakitan x terhingga ....s@kura pejam mata dan sebut nama allah ...

hubby kat sebelah pun x heran dah ....
cm x wujud dia .....
yg s@kura tau sakit sesangat rasa nak menjerit sekuat hati ....
pinggang macam dipijak2 di patahkan ....
wah nilai kesakitan ni x blh byr .

inilah pengalaman sakura . susah tp gembira sgt .
syukur

cinta hafizs
suamiku & anaku

rindunyer nk berblog hihihi.....
ceritera kisah dalam pantang .
lain negeri lain cara nya.
tapi amat payah bg sakura sebab cara dari johor lwn dengan terengganu .
sangat berbeza.


tapi sebab sakura duk ngan mak soooooo mmg akan guna cara my mom la ........

tp masa kat hospital agak pening gak yg mak kata blh mkn yg mak mertua kata x blh yg mak mertua kata blh mak plak x blh.

selama seminggubagak tertekan dengan masalah susu x ada lg .

inilah ujian seorang ibukan.
inilah nilai pengalaman bg seorang ibu membentuk kita jadi lebih tabah dan sabar .

btw banner pun x sempat nk buat baru zaman preggy dh tamat tp still x sempat nk tukar .

sekarang saya dah jadi umi .
alhamdulillah terima kasih allah memberi peluang ini


inilah cinta hati saya dunia akhirat
muhammad haiqal hafiz