twitter
rss

   tarikh keramat buat s@kura dan en suami .
lahirnya putera sulung kami ......pengalaman terindah buat kami berdua.
terima kasih ya allah diatas anugerah ini .
anugerah yang tidak ternilai buat kami berdua untuk teruskan perjalanan hidup kami

pada tarikh 9 july 2012 en suami mengambil cuti untuk membawa s@kura ke hospital tuanku mizan bagi menjalani pemeriksaan seterusnya menyerah diri sebab dah overdue 6 hari ......

tanpa ada rasa sakit nak bersalin selain sakit2 pinggang biasa n kaki bengkak.
doktor buat keputusan untuk paksa bersalin .

ada beberapa kaedah paksaan termasuk cubaan membuka pintu rahim secara paksa .
dan doktor dah berjaya membuka 1.5 cm ......

sakit ?
serius mmg telalu sakit sehingga s@kura menitiskan air mata dan tidak mampu berjalan lagi ....
dokumen untuk dimasukkan ke wad diuruskan oleh doktor sebelum pendaftaran dibuat di bahagian pendaftaran .

ayat pertama keluar  dari mulut s@kura
"abg sakitnya........."
air mata x behenti menitis ......

urusan masuk wad pun selesai .....kerusi roda pun sampai s@kura tak boleh berjalan coz dah bleeding ......
sampai di wad dah ada orang ... umur dia baru 22 tahun ... panggil dia mya .....
s@kura jeling kat nama dia ada tulis wife of capten ...... ok isteri kepada kapten gak lega rasanya ...kalau majer jenuh plak hubby nak tabik duk dalam satu bilik ..... so duduk la dalam bilik tu menunggu keputusan doktor untuk induce ..... bersambung .............................

1 comments:

  1. salam perkenalan...tahniah, kalau sudi singgah2la ke blog saya luckyseveninlove.blogspot.com :-), saya linkkan blog army wives, gf & fiances :-)

Post a Comment