twitter
rss

disini s@kura nak promote skit page blogger ni....

wokey ...cara-cara nak membasuh uri ......

alamak nak tengok pun x sanggup ....

cinta dan sayang saya ...sila la baca yang.....

wahhhhh ngeri ....kepada yang x tahan seram n tengok darah sila abaikan nnt ada yang pening lalat macam s@kura ....



ni page blog nyer
http://naliaziz.blogspot.com/2010/09/cara-cara-membasuh-uri-bayi.html

sekian daripada s@kura yang bukan berjiwa kental ....

harap2 sang perwira s@kura mampu lakukan ya....

pasti boleh kan ...... abg kan tentera hiiiiiii ....

tapi i pun x mampu larikkkk .....

wachhhhaaaaa.........................................

apabila detik itu semakin tiba .......
semakin risau menghimpit jiwa ........

sangat risau berbau excited .....
siapa x beriya nk ada baby kan .....H

serius ni la saat yang paling ditunggu setelah berumah tangga ......

n lagi2 sudah mencapai 35 minggu ni .......


  1. kaki bengkak
  2. berjalan dah mula sakit
  3. x mampu nak bangun dan duduk kerap sangat .
  4. kejang kaki
  5. terpaksa solat duduk
makan pun dahx lalu sebab perut dah penuh ......

wah baby siap gerak dengan menolak lutut dan siku sekuat hati .....

sakit tu.....tp syok blh main2 ngan dia hihihihihihihi.....

lagi satu time ni la nk manja2 dengan beliau bernama suami haaaaaaa.......

apa lg kena layan la .....jap2 kna urut bahu isteri dia yg kerap kejang x pasal2 .....

tp cuba jugak kuatkan semangat jalan lelama buT KEJE  umah . semua buat la supaya senang bersalin nnt ......

dan sekarang mula minum air kelapa ......dulu x blh tp nak bersalin dh boleh untuk bagi anak kulit licin bila lahir nnt ......

kebetulan ex housemate pi umrah apa lg order akar fatimah la ......

30hb ni check di hospital mizan ,wangsa maju .

harap2 en suami blh ikut sebab kna bwk Gl

tadddaaaaaa ................

pening kepala s@kura duk pikir macam mana nak dapatkan tukang urut pas bersalin ni .....

aduhai sangat susah tau ......

serius ....sebab first time nak guna ni baru tercari-cari ....


lastly cari kat internet lah!!!!!!!!!!!


ahahahaha ........................
lawakan nak cari tukang urut pun bukak internet wakakakaka

okey2 kekawan yang nak cari sesama boleh la tengok2 kat senarai bawah ...

harap2 sangat membantu ........


Senarai tukang urut sekitar bangi dan kajang

1. 013-3535969 -Maznah
2. 013-6736553 - Kak Suraya (Bukit Mahkota)
3. 019-2508666- Makcik Izan (Taman Impian Putra)
4. 03-87349281 - Cik Bedah (Sungai Ramal, Kajang)
5. 03-89257006 - Embah Duk (Sungai Merab, Kajang)
6. 012-3166074 - Puan Hani (Bandar Baru Bangi)
7. 012-4819795 - Nenek Hamidah (Putrajaya)
8. 016-96814291 - Neng (Kg Dato abu bakar baginda, bangi)
9. Cik Ton - 019 2798102, Bandar Baru Bangi




sekian .....................................................

s@kura sedang menanti gambar dari photograper semasa majlis disebelah perempuan ...

orang tanya asal lambat sangat kan ...

sebenarnya selepas beberapa minggu majlis s@kura ....

photographer s@kura mendapat kemalangan kereta yang agak serius ....

kereta terbalik lagi kak .....

erm siap patah tulang rusuk dan terpaksa menangguh urusan sekalian yang berkaitan dengan dengan dunia photographer ....

x pe la ...s@kura harap dia sihat sejahtera dan mampu teruskan kerja seperti dulu ....

dan.......................

dia dah maklumkan bahawa gambar dah nak siap ....

dia usaha dengan daya dan upaya untuk menyiapkan album ...


thanks kak .....

salah satu gmbar yang sempat diedit

kejadian di dewan masjid MINDEF ,KL ....


laluan utama ke dewan ...........


ni la pelamin kenangan saya dan en suami ......

jemputan vip kenalan bapa mertua ....

hiiiiiii.......
ni buat lagi debar ......


mak!!!! takut la ....

ahahahah serius takut bila berada di majlis rasmi dan kita menjadi perhatian kan2...

i ni bukan suka sangat nak menonjol .....

sebab s@kura jenis suka sembunyi ahahaha ....

dulu2 kalau masa jadi kalangan pimpinan pelajar pun duduk belakang2 jer...

even jadi pengarah program pun suruh timbalan pengarah yang bagi ucapan bagai wakakaka ...

nak gelak kan pun x per mmg dah azali macam ni ....kui2 ........


so bila dah habis makeup bagai duk la menunggu panggil keluar oleh en suami .....

sekali keluar jer ....

mak aiiiiii ramainyer manusia ....lagi la berdebar .....

tiba2 s@kura gengam tangan encik suami mcm x nk lepas ....


n muka pun dh jadi kelat ni semua gara2 takut + malu .....

bila dah smpai meja beradab kurang sikit gementar nye ....

baru la nak sengeh sikit makcik s@kura ni hahahaha .....


wah sangat tenang masa .......


erm kenangan terindah dalam kehidupan kan ...

semoga kami tetap bahagia hingga ke akhir hayat kami berdua ....
AMIN.....

terima kasih pada semua yang sudi membantu untuk melancarkan majlis perkahwinan kami

sama ada majlis disebelah lelaki ataupun perempuan ......


sekarang menunggu ketibaan zuriat kami pula ......

sicomel ....umi n papa tunggu ya ....

-----------sekian-----------

kalau terover sila abaikan jer ya ......

hiiiiiiii ;)

sekarang encik suami sudah berada di kluang ,johor
menghadiri kursus

persoalan la ni .....
knapa mesti dia .......


tuan2 suami saya mempunyai isteri yang sedang sarat mengandung 8 bulan lebih ....
yang sentiasa sakit dan sentiasa perlukan rawatan .

saya cuba fahamkan jiwa dan raga terpaksa redah ke klinik di bangi seorang diri okeyyy....

walaupun saya x mampu nak bergerak lasak n x blh terentak sgtcoz ada prob bleeding .

x per saya harungi jugak .

pi terapi sesorang lagi di putrajaya ......
i penghidap carpal tunnel sidrome tau
kna buat terapi every week

nama terapi dia ....terapi cara kerja,

rendam lah tangan dalam lilin panas dulu pastu ikat dengan plastik .

tapi dah x sanggup nk pi .

nk drive pun tgn duk kebas setiap masa .

kesian la kat saya .
berila peluang kat suami saya beri tumpuan kat saya bila dah sarat ni .

kalau keje biasa balik kul 11 mlm jer slalu .

ni kna hantar kerja luar jer slalu .

nak daftar hospital pun x menyempat dah ni .asik tangguh

nak buat kenduri doa selamat pun x tau la sempat ke tak .......

erm.......
mmg perlukan kesabaran yang tinggi untuk jadi isteri perwira.




Saya x kisah dari sebulan smpai 8 bulan tu saya mampu buat tapi skang saya dah tak mampu nak harung....... i need u papa .....but how ??????????

alkisahnya mak mertua s@kura n kak ipar s@kura nak pi langkawi.

erm tiket flight dah tempah lama dah dik noon sebab nak murah .....


lagi2 dengan syarikat tambang murah lalalalalalala ........

pi langkawi pergi dan balik =rm200

 tu lebih kurang la.......
disaat nak gerak ......
ini lah yang boleh dijadikan cerita ......

lambat pulak smpai airport .....

eh silap...... smpai airport tu ngam2 soiiii jer......
nak urus beg bagasi la lagi bla2 ....... nk beratur lg check in bagasi skali terlepas dah flight

oppssss bukan terlepas tapi diorang dah close door .
staff try nk tolong jugak suruh 3 org  pi check in ke dalam  dua org lagi tunggu bagasi n terpaksa naik another trip .......so kak ipar , biras n anaknya pun berlari nk cuba nasib

tp x sempat jugak ...
diorang dh close door
so x leh msk .....

ok la .......kesimpulannya setiap seorang kna tambah duitRm 180 ......
alamak bli tiket pergi balik harga lebih kurang tu . plus lagi sekali tambang.

kaedahnya ........
kna tambah lagi nilai harga tiket bagi semasa .

harga tiket bli maybe dalam RM 100 + RM 180= RM 280 .
wakakakakakakaka

erm ........
kna tambah semuanya rm 560 .

itu lah cara niaganya .......
terpaksa terima ....

so kesimpulannya yg x simpul2 dari tadi.

walaupun dh check in online pi awal jugak sebab bagasi pun kna check in ........

alhamdulillah lega mendengar berita gembira yang puan daisy sudah selamat melahirkan bayi perempuan hari jumaat 11hb mei 2012. dengan berat 3.5 kg wow x blh imagine besarnya baby puan daisy . pipi sangat tembam sampai mata tak mampu nak bukak gitu......


..................

gembira rasanya tengok semua dah selamat tapi s@kura bila

..................

harap2 s@kura pun selamat macam diorang

bg s@kura ......... walaupun terpaksa tempuh sakit
tapi bila tengok anak sendiri mesti lega.....
s@kura dh baling jejauh perasaan x bersedia .

apa2 pun kna bersedia menjadi seorang ibu bila sudah bersedia menjadi isteri .

wahhhhhh gitu

time update post : 03:09 am
erm x ngantuk ar

cerita dari puan daisy a.k.a  tuan punya blog http://daisyandclover.blogspot.com/

mesej 1 (daisy) : Salam , akak gi spital arini .Pagi  tadi dah kuar lendir + darah .Tapi xrasa sakit ape2 pun lg. Skang tengah wat kek coklat haha :p

wah rasa s@kura plak terlebih takuttt tu .....
harap2 puan daisy selamat melahirkan anak sulung dengan dipermudahkan segalanya ...................
tapi kan sempat pulak kakak sorang duk layan buat kek coklat plak dah .......


erm pas tu dpt mesej lagi

mesej 2 (daisy):ondway g hospital dh rasa sakit sikit2

dang!!!!!!! s@kura tambah neves tahap sewel ..........
semoga semuanya selamat amin ...........

mesej 3 (daisy) : kna tahan dalam wad walaupun baru bukak 1 cm sebab dinding rahim nipis .....doktor risau kalau ada contrctn kuat terus nnt boleh bersalin ...........



wa.......................... neves dah ni .....

TENGOK JAM DAH 8.10PM ......TUNGGU JER LAGI BERITA DARI DIA

sila la doakan puan daisy selamat semuanya ok .....

AMIN ..........................................

konon kan tajuk ......
mmg konon pun erm ......
memula beli android ingat senang nak update blog .....chewah sanggup beli gitu

pastu x leh jugak nak pakai untuk hupdate .....
macam2 software try install tp x berjaya pun ....

wattttttaaaaa  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

konon la guna blogaway laaaaa ......

konon lain guna blogger-droid plak .....erm sama la konon ......

erm gambar pun susah nak masukkan mcm mana tu .....baik guna pc or laptop ....

laju dan lebih selesa ......

sekian ......

memang guna adroid untuk main game n melayari internet dannnnnn.....................

online facebook .......

macam biasa la .....hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii




Cubaan untuk gunakan software sama ada memudahkan atau lebih menyusahkan ahahahaha

Sekian terima kasih,

gini la plak perangai ibu2 mengandung ni .
x blh tido la plak . apasal pun x tau hari2 akan terjaga sekian jam dan akan terbuka luas mata seolah-olah hari dah siang .
erm ..... cm mano ni nk kejer sok mula la ngantuk kan . tapi mlm2 ni la baby sangat aktif gitu pergerakan luar jangkaan hihihihihihihihi........

kaji punya kaji ni la perangai ibu mengandung lebih2  dihujung nak bersalin .

ni mesti baby x sbr nak keluar kan ahak!!!!!!

kalau en suami ada boleh mengacau dia suh join x blh tido skali

tapi aduhai mmg susah nak kejut en tentera yang boleh lena dan nyenyak dalam masa kurang 2 minit hihihihihi .......
tapi memang dah kebiasaan boleh tidur dimana- mana dalam apa jua keadaan .

wahai mata yang istimewa buat manusia ngantuk la ........



03 mei 2012.....

benarkah berita yang diterima sebentar tadi dari blog roti kaya

BOK KUMAN MENINGGAL DUNIA PADA JAM 4.38 PTG TADI.

jika benar mari sama-sama kita sedekahkan alfatihah untuknya .....

semoga dia ditempatkan dikalangan hamba yang soleh .....

semakan melalui blog mazidul turut mengesahkan hal ini ......

ALFATIHAH .

Lilypie Pregnancy tickers

macam x percaya jer 61 hari lagi

wah semakin cuak n takut plak .....
semoga segalanya dipermudahkan ......

kaki dah bengkak
hidung dah kembang

pinggang dah sakit ....

plus pulak dengan kesakitan telinga ....

erm doktor hanya berpesan sakit telinga ni akan berulang

sebab ada asma so x akan elok melainkan ada treatment yang khusus ....

erm ...siap nak operate lagi ....

ya allah tak sanggup harap2 selepas baby dh lahir barulah nak pikir untuk treatment telinga ni ...

tapi makin lama makin sakit ...

makin lama makin bengkak .....

jadi macam beguk dah ..........


semoga segalanya dipermudahkan 
AMIN ...........................

wah bestnyer moment ni ......
erm adik gerak2 dalam perut umi ......
papa marah plak naper panggil adik biarlah  umi suka hihihihihihi
tertanya tanya adik boy ke gurl ..........

mcm yakin jer mcm doktor pakar hospital mawar kat seremban tu bg tau
harap2 mcm tu la .
dh bli bj lbh kearah warna tu plak kan

apa2 pun tetap rasa x sabar menunggu adik muncul dlm hidup umi nanti .

byk hadiah umi nk bg adik tau


ni barang semua untuk adik tau

baju2 yang papa pilih pun ada ......mesti comei sgt


umi sentiasa doakan adik jadi anak yang soleh atau solehah 
menjadi hamba yang berjasa pada agama , bangsa dan negara