twitter
rss

fuh sgt pening mencari item2 untuk kawin nanti .....
s@kura tgh survey mana yang lebih sesuai sama ada veil yang pjg atau yang pendek ....

tapi kalau ikut searching kat en.google .....org yang rendah x sesuai pakai veil yang terlalu panjang boleh menampakkan pengantin lebih rendah lalalalala........

Tips Memilih Layah (veil)

1. Mini telekung mesti ringkas andai layah yg digayakan sudah dihiasi dengan jemeki atau batu permata.

2. Apa jua hiasan pada layah ia harus tidak menyemakkan bahagian kepala dan muka.

3. Hiasan layah perlu dijahit pada bahagian tepi layah sahaja. Elakkan hiasan yg terlalu penuh dan merimaskan.

4. Andai mahu menggayakan tiara, pastikan dari bentuk bulat.

5. Elak menggayakan tiara kecil atau separuh kerana ia akan kelihatan janggal bg pengantin bertudung.

6. Jika mahu menghias layah dengan renda pastikan memilih renda yang berbunga kecil. Elak memilih renda berbunga besar kerana ia membuatkan bentuk wajah anda tidak seimbang.

7. Pemilihan batu permata atau jemeki juga harus diambilkira. Elak memilih batu permata atau jemeki terlalu sarat. Jangan ubah diri anda dari pengantin kepada penari.

Berikut hasil imej dari en .google

layah ni simple tapi bajunya penuh dengan batu........
so ni sesuai la .....
s@kura kna pilih baju or layah yang serabut ......


kate middleton my favourite referrence ..hehehe ..
simple untuk layah dan bajunya ....
tapi2 ....simple pun tapi sgt cantik ........
(berangan jap)

ni ala2 arab.....cantik sgt ....
sebenarnya s@kura lebih terpegun ngan make up dia ....tudung nya mmg
sgt cantik dan menonjol .....



yang ni simple
s@kura rasa sesuai utk nikah kot......
tapi kalau yang nak kan yg lebih menonjol ini x sesuai


wah byknya pilihan kna wat pilihan dari skang .....

kawan2 leh try search kat web ni
s@kura suka la design nya



0 comments:

Post a Comment