twitter
rss

kiter dh test first baju ....hahahaha syok gilew time tu .....n terus terpikir "Betul ke aku nak kawen dah ........erm dh 8 tahun rupanya kami bercinta ........"
 masa tu mak , kakak ipar n adik2 ku teman ......per... ai diorang perlu tu badan kita dh gumok ....cm mana nak pakai bj tu nampak pelik .....dh la rendah .......

so pesanan ringkas mak .......kurus kanla badan ya syg .....wakakaka .......

ok cuba sedaya utk kursus skang ni ...........tp x guna ubat ok just cuba x makan pada masa tertentu jer ........

ya allah permudahkanlah perjalanan ku ..........

skang ni x jadi utk amik bj tu coz jumpa pakej lebih better .........kat mana ya ...iaitu di telok panglima garang .........

baju dia pun cantik2 gak so ni pilihan baju yang wat kiter tertawan ...........

alamak cari2 punyer cari gambar tak der plak dlm external hardisk ......

tertinggal kat umah sok la upload lain hehehe .....

sory ...........


Pembelian barang hantaran ....

berdasarkan list yang telah dibuat terdapat beberapa perubahan yang drastik hahahaha ...........
semasa membeli kemeja utk tunang kita.....tetiba dapat harga yang murah plak untuk BONIA .....walalalalala ........ gembira tersangat tetiba saja terbeli kemeja 2 pasang dan seluar ....ghairah beli asalkan melengkapi bajet yang telah ditetapkan event banyak .......so encik tunang angguk tanda setuju ..................

mana ya tempat yang saya dh shopping ........

ok .

SOGO
MID VALLEY
PERTAMA COMPLEX

habis brapa woi ....
erm smpai credit limit kad atm en tunang habis wakakaka ......dan sedikit dari pihak saya ..........

so lengkap la

handphone 2 biji
NOKIA

make up
MAC

minyak wangi 2 set
CK + HUGO BOSS

kemeja dan seluar
BONIA

wallet + belt
POLO

yang dh beli awal
lenovo
netbook
notebook

ohahaha ....HADA LABO
sapa pernah dengar HADA LABO......

kita baru jer guna produk ni .....dah 2 hari ....utk hari ni 25 jun 2011
saya rasa selesa sangat ngan produk ni .....
rasa lembut kulit dan kurang berminyak ....
memang pengganti SK-II la produk ni ....dulu pernah jugak guna SK-II
tapi terasa beban dengan harganya yg memang mahal hikhikhik....
tapi kesannya memang mantap la.....
skang ni kita menggunakan 3 produk utama ....

1. face wash




2. Hada Labo Super Hyaluronic Moisturizing Lotion

3. Hada Labo SHA Moisturizing Cream

harap sangat kulitku bertambah jelita dihari yang bahagia ku amin ........



24-26 June 2011

Dunlopillo Mid Year Warehouse Sale

Discounts Up to 70%

Products Offered
Mattresses
Pillows
Bedsets
Bolsters
and more

Location (Tel 016 2818 498)
Kompleks Sime Darby
Warehouse 2&3
Lot PT 11101
Jalan Kewajipan
Subang Jaya



23June – 3July 2011

Handbag & Shoes Fair

Shoe Brands
Blay
Cian
Fiorucci
FitFlop
Hush Puppies
Kickers
Lewre
Nine West
Pierre Cardin
and more

Bag Brands
Emanuelle
Hilly
Apsara
Benedetti Polo
Elle
Santa Barbarra
Guy Laroche
Paris Hilton
Suzy Smith
HiDesign
and more

Location
Metrojaya
Mid Valley Megamall


pelamin anganku

hahaha .....alkisahnya pelamin pulak .....

ok pelamin yang kita minat actually yang berkonsepkan
moden with fresh flower ......

weeeeeee................................ha.........................
my favourite choice tapi2 sgt mahal lak .......
so shhhhhhhhhhhhhhhhhh......n just sit down please .........


ni berdasarkan carian d internet la ...........




pinjam ya missuzana.com
seriously dua pelamin diatas ........
memang sgt cantik ....................
sila tengok ke laman web tersebut utk tgk yang lebih cantek .........

ok ciri2 pelamin yang korang nak kena pastikan :

  1. jenis bunga
  2. konsep hiasan
  3. penggunaan panel oleh penghias pelamin (skang ni mmg 3 panel la )
  4. type of kerusi for this time kerusi berjenis highback sgt la famous .....so pikirla sendiri ya ..
  5. kedudukan pelamin
    • rumah
    • dewan
    • kanopi
    • dll
  6.  paling penting ......pastikan bunga pahar anda tidak mencacatkan hiasan pelamin anda .........
  7. baju anda dan pelamin jangan gunakan warna yang sama coz nnt anda seperti sesumpah hehehehe iaitu boleh buat penyamaran diri di pelamin .....hikhikhik
cuba la rajin2 kan jari anda survey pakej2 pelamin yang best2 lagi murah :

ni yang kita dah cari2



design ku ....................haha jgn gelak


Solat sunat Nikah adalah salah satu solat sunat dan boleh dilakukan sebelum dan selepas upacara nikah.
Solat sunat sebelum nikah ini dilakukan sebelum majlis akad nikah bilangan rakaatnya ialah 2 rakaat.

Cara untuk mengerjakannya ialah:
• berniat dengan lafaz niatnya:
- “Usolli sunnatal ‘ursi rak’ataini lillahi Ta’ala.AllahuAkbar”
• rakaat pertama:
- Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Kafiruun
• rakaat kedua:
- Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Ikhlas

Solat sunat selepas nikah ini boleh dikerjakan bagi pasangan yang baru selesai diakad nikahkan dan kedua-duanya disunatkan untuk mendirikan solat sunat ini, terutamanya lelaki. Bilangan rakaatnya ialah 2 rakaat, dan bolehlah diikuti dengan sujud syukur.
Cara untuk mengerjakannya ialah:
• berniat dengan lafaz niatnya:
- “Usolli sunnata ba’dan nikahi rak’ataini lillahi Ta’ala”Allahu Akbar”“
- sahaja aku solat sunat sesudah nikah dua rakaat kerana Allah Ta’ala”
• Rakaat pertama:
- Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Kafiruun
• Rakaat kedua
- Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Ikhlas
membaca doa berikut selepas salam:
Contoh doa yang boleh disebut di dalam bahasa Melayu: “YA Allah,Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,segala puji-pujian bagi-Mu,seru sekalian alam.Ya Allah, aku bersykur kepada-Mu,telah selesai pernikahanku ini,kami memohon pada-Mu Ya Allah Engkau berkatilah pernikahan –ku ini.Engkau jadikanlah aku dan isteriku orang-orang yang soleh.Ya Allah, Ya Rahman,Ya Rahim, pada-Mulah kami memohon pertolongan.Engkau anugerahkanlah padaku isteri/suami yang soleh, Engkau berikanlah akan daku dan isteriku petunjuk dan hidayah agar kami sentiasa di dalam keredhaan-Mu dan tunjukilah kami ke jalan yang lurus sepanjang hidup kami.Engkau berikanlah kami kekuatan untuk memimpin isteri dan anak-anak kami ke jalan yang Engkau redhai.Engkau mesrakanlah kami,bahagiakanlah kami sebagaimana Nabi Muhammad sae dan Siti Khadijah,Nabi Yusuf dengan Zulaikha,Nabi Adam dan Hawa.Engkau anugerahkanlah padaku dan isteriku anak-anak yang ramai dan soleh.Engkau anugerahkanlah kami kesihatan dan kesejahteraan pada isteri/suami dan anak cucu kami sepanjang hayat kami dan sepanjang hayat mereka.Engakau peliharalah kami daripada perkara-perkara yang boleh merosak kemesraan dan kebahagian rumahtangga kami”
“Ya Allah,Ya Rahman, Ya Rahim,Engkau anugerahkanlah kepada kami akan rezeki yang suci dan baik,lindungilah kami dari mendapat rezeki yang keji dan haram.Engkau jadikanlah aku, isteriku/suamiku dan anak-anak kami orang yang rajin mengerjakan solat dan bertaqwa.Engkau berikanlah petunjuk dan jalan sekiranya aku, ister/suami dan anak-anak ku menyimpag ke jalan yang tidak Kau redhai.Engkau anugerahkanlah padaku, isteri/suami dan keturunan kami kekuatan dan keimanan untuk berbuat baik dan amal soleh sepanjang hayat kami.Engkau peliharalah kami,isteri/suami, anak-anak dan cucu-cucu kami dari sebarang mara bahaya,fitnah,dan malapetaka yang tidak diingini samaada yang lahir mahupun yang batin”
“Ya Allah,Engkau berkatilah umur kami,isteri/suami kami, anak-anak kami, cucu-cucu kami sehinggalah akhir hayat kami dan mereka.Engkau peliharalah kami, isteri/suami kami, anak-anak kami, cucu-cucu kami agar menjadi orang yang taat kepada-Mu Ya Allah,kepada kedua ibubapanya dan taat mengerjakan perintah-Mu dan taat dalam menjauhi larangan-Mu”
“Bahagiakanlah rumah tangga kami Ya Allah,(3 kali),
Engkau berkatilah rumahtangga kami Ya Allah (3 kali)”

Hantaran s@kura ................

1. sireh junjung
2. kek
3. coklat
4. Netbook
5. Handphone
6. Hadis
7. Minyak Wangi
8. Jam
9. Kemeja + tie
10. Cincin
11.Buah


firstly kita kena decide dlu hantaran yang nak bagi ......
tema kita warna gold gitu hehehehe .......
netbook dah beli ......
kalau u all nak beli netbook
just survey kat pc fair coz lebih murah n blh dapat gift mcm2
tapi nasihat kepada pengguna it please lupakan netbook coz anda
adalah pengguna tegar terutama software yang hebat2 ni ......

kelebihan dan kekurangan bandingkan dulu .......

ok minyak wangi kita just minta tlg someone yang kejer kat airport coz lebih murah .....walaupun kurang dlm RM80 tapi still leh jimat huhuhu ......

n kita selalu buat survey kat internet terutama sale2 yang ada .........
yang pasti please survey supaya kita boleh berjimat .............

i'm create new blog .........

wah dasyat dan sangat rajin kan hahaha ......
kita skang ni saja nak berkongsi maklumat berkenaan hari persandingan yang akan datang mesti ramai lagi
bakal2 pengantin diluar sana yang boleh berkongsi seba sedikit maklumat ....

dan insyaallah kita pun akan berkongsi serba sedikit berkenaan dengan agenda penyelesaian majlis kita nanti .....

banyak dah kita buat survey termasuklah :
1.katering
2.pelamin
3.photographer
4.videographer
5.kanopi
6.kad kawen
7.door gift

dan banyak lagi .....
nanti kita nyatakan ya semua research nya k ..............